Kuinka valita moottoripyörä matka-ajoon?

Kuinka valita moottoripyörä matka-ajoon?

 

Moottoripyörällä matkustaminen kesällä määränpäästä riippumatta on yksi parhaista tavoista viettää päivä tai useampi. Kun harkitset moottoripyörän hankkimista matkustamista varten, on tärkeää ottaa huomioon muutama asia, jotka tekevät matkustamisesta mukavaa.

 

Istuma-asento

Pidemmät matkat voivat olla rasittavia, joten valitse moottoripyörä, jossa on mukava istuma-asento ja tarpeeksi tilaa liikkua. Myös mittasuhteet kannattaa tarkistaa, jotta kädet yltävät ohjaustankoon ja jalat maahan. Näin voit keskittyä rauhassa ajamiseen, eikä asentoa tarvitse korjata koko ajan. Mikäli haluat myös kuljettaa matkustusseuraa mukanasi, kannattaa se ottaa huomioon jo pyörää valitessa.

 

Moottorin tehokkuus

Moottoripyörän moottorin tehokkuus vaikuttaa suoraan sen suorituskykyyn matkanteossa. Valitse moottori ottamalla huomioon matkasi pituus ja tavoitteesi. Tehokas moottori auttaa sinua selviytymään erilaisista tieolosuhteista ja antaa tarvittavan voiman ohittamisiin tai vuoristoteiden nousuihin.

 

Matkustusmukavuus

Matkustettaessa pitkiä matkoja, mukavuus on ensiarvoisen tärkeää. Tarkista, että moottoripyörässä on mukava istuma-asento ja että sen jousitus tarjoaa riittävän pehmeyden epätasaisilla teillä. Lisäksi ergonomiset ominaisuudet, kuten säädettävä tuulilasi ja lämmitettävät kahvat, voivat parantaa matkustusmukavuutta.

 

Varusteiden kuljettaminen

Jos aiot tehdä pidempiä matkoja, tarvitset mahdollisesti tilaa matkatavaroiden kuljettamiseen. Tarkista, onko moottoripyörässä tarpeeksi tilaa sivulaukuille, taka- tai tankkilaukuille. Myös kiinnitysjärjestelmien helppokäyttöisyys ja vakaus ovat tärkeitä tekijöitä.

Marinelta löydät monipuolisen kattauksen lisävarusteita, joilla teet matkustamisesta mukavaa ja kuljetat helposti matkatavarat pidemmällekin reissulle mukaan. Huoltopuolemme myös kiinnittää varusteet helposti uuteen pyörääsi, jolloin sinun ei tarvitse kuin pakata pyörä ja painaa kaasua.

 

Polttoainetaloudellisuus

Matkustettaessa pitkiä matkoja polttoainekustannukset voivat olla merkittävä tekijä. Tutki moottoripyörän polttoainetaloudellisuutta ja tarkista sen polttoainetankin koko, jotta voit suunnitella pysähdykset matkan varrella.

 

Muista aina myös koeajaa moottoripyörä ennen ostopäätöstä varmistaaksesi, että se sopii juuri sinulle ja matkustustarpeisiisi. Marinen valikoimasta löydät Yamahan, Hondan ja Kawasakin tehokkaat pyörät, joita pääset myös koeajamaan ja kokeneet myyjämme auttavat mielellään oikean pyörän löytämisessa. Tervetuloa löytämään sinulle täydellinen pyörä!

 

Katso myös suosituksemme parhaista moottoripyöristä matka-ajoon edellisestä blogipostauksestamme.