Traktorimönkijät äärimmäisiinkin olosuhteisiin

ATV eli “all-terrain vehicle” – tunnetaan myös mönkijänä – sopii nimensä mukaisesti maastoon kuin maastoon. Mönkijöiden monikäyttöisyys on aivan omaa luokkaansa. Liikut sillä vuodenajasta riippumatta, pito pitää vaativassakin maastossa ja työt hoituvat ripeästi. Kaikki Marinelta löytyvät mönkijät ovat traktorimönkijöitä. Myyjämme auttaa mielellään valitsemaan laajasta valikoimastamme juuri sinun tarpeisiisi parhaan vaihtoehdon.

 

Uudet

Katso lisää

 

 

 

Käytetyt

Katso lisää

 

 

Can-Am-mönkijä – mönkijöiden aatelia

Marinelta löydät yhden Suomen monipuolisimmista valikoimista huippulaadukkaita Can-Am-traktorimönkijöitä joka tarpeeseen. Näiden ajoneuvojen etenemiskyky on mieletön. Can-Am-mönkijöiden suorituskyky ja ajo-ominaisuudet on hiottu huippuunsa vuosien saatossa. Mönkijät ovat täynnä tehoa ajomukavuudesta ja hallittavuudesta tippaakaan tinkimättä. Näillä koneilla saat adrenaliinin virtaamaan.

Tutustu Can-Am-mallistoon

 

Katso uudet Can-Am-mönkijämme

Marine Yamaha mönkijät

Tehokkaat ja innovatiiviset Yamaha-mönkijät

Yamaha-mönkijät sopivat kaikkiin tarpeisiin ja ympäristöihin. Näissä vahvoissa ja luotettavissa menopeleissä yhdistyy innovatiivinen tekniikka, loppuun asti hiottu ajomukavuus sekä uskomaton kyky sopeutua vaihtelevaan maastoon. Valikoimasta löytyy huipputehokkaita sporttimönkijöitä kilparadoille, ketteriä hyötyajoneuvoja tehokkaaseen työntekoon sekä tyylikkäitä mönkijöitä ja Side by Side -ajoneuvoja vapaa-ajan seikkailuihin.

Tutustu Yamaha-mallistoon

Honda-mönkijä muuntuu tarpeittesi mukaan

Honda-mönkijä on luotu vaikeisiin ja muuttuviin maastoihin sekä rankkoihin työtehtäviin. Näillä mönkijöillä on huikea vetokyky ja työteho, monipuoliset ominaisuudet sekä tietysti taustallaan luotettava tekniikka ja korkea laatu. Honda-mönkijät erottuvat erityisesti työkäyttöominaisuuksiltaan. Laajan lisävarustevalikoiman ansiosta pystyt muuntamaan mönkijäsi juuri omaan käyttötarkoitukseesi sopivaksi.

Tutustu Honda-mallistoon

Marine Honda mönkijät
brp can-am lumiaura

Muuta mönkijäsi tehokkaaksi työkoneeksi

Koko yö on pyryttänyt lunta. Muutakin tekemistä olisi, mutta pitäisihän ne lumet pihalta aurata. Mikäli haluat hoitaa hommat ripeästi, suosittelemme telasarjalla ja puskulevyllä varustettua työmönkijää. Sillä lumityöt hoituvat alta aikayksikön.

Kärryllä varustettu mönkijä on täydellinen apuri mökkityömaalle. Tämän ketterän koneen voi kuljettaa mökille vaikka peräkärryllä, eikä se tarvitse paljoa säilytystilaa. Mönkijän kanssa keräät, kasaat ja kuljetat puut sujuvasti. Jos olet metsämiehiä, toimii mönkijä oivasti saaliin vetojuhtajana. Kun työnteko tehostuu, vapautuu aikaa kaikelle muulle. Ota rennosti tai lähde vaikka mönkijäajelulle pitkin metsätietä.

UTV-mönkijät

UTV-mönkijä on erinomainen valinta työkoneeksi vaikkapa maatilahommiin. Näitä löytyy monenlaista mallia, jopa kolmen istuttavaa.

Kaikkiin mönkijöihimme pystyy liittämään erilaisia varusteita mitä moninaisimpiin tarpeisiin!

SSV – ketterää ja turvallista liikkumista

SSV eli rinnakkain istuttava -ajoneuvo on tehokas ja ketterä valinta paikasta toiseen siirtymiselle. Kun kaverit vielä polkevat pyörällä tien reunaa pitkin, parkkeeraat sinä jo omaa SSV:tä koulun pihaan. Nämä mönkijät ovat niin sanottuja koppimalleja, ja niissä on turvavyöt – tiellä liikkuminen on myös turvallista.

Marine-atv-can-am-ssv
Marine-atv-can-am-lisavarusteet

Lisävarusteet

Kaikki Can-Amin lisävarusteet ovat pikakiinnitteisiä. Et tarvitse asennukseen kallista työkalupakkia ja tuntitolkulla aikaa, vaan kiinnitys hoituu muutamassa minuutissa.

 • Puskulevyt
 • Pohjapanssarointi
 • Lisäpuskurit

Ajokortti mönkijällä ajamista varten

Ennen sen juuri oikean mallin valitsemista on mönkijän ajoneuvoluokka tärkeä olla tiedossa. Tästä nimittäin riippuu, minkä luokan ajokortin tarvitset mönkijällä ajoa varten. Oheisesta taulukosta voit tarkistaa kunkin mönkijätyypin ajoneuvoluokan ja nopeusrajoituksen. Myös myyjämme neuvovat mielellään sopivan mallin valinnassa.

Mönkijätyypit

Mönkijät luokitellaan käytön ja tyyppihyväksynnän perusteella kahteen pääluokkaan:

 • Maastomönkijä on maastoajoneuvo, jota saa käyttää tiealueella vain poikkeustapauksissa.
 • Tieliikenteeseen hyväksytyt mönkijät ovat keveitä nelipyöriä tai raskaita nelipyöriä. Liikenteessä saa liikkua myös traktoriksi hyväksytyllä mönkijällä.

 

Osa mönkijöistä on luokiteltu L-luokan tiellä käytettäviksi ajoneuvoiksi. Näitä ovat:

 

 • L6e-A luokan kevyt maantiemönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on 45 km/h. Ajokorttiluokka AM, ikäraja 15 vuotta.
 • L7e-A luokan maantiemönkijä. Ajokorttiluokka B.
 • L7e-B luokan maastomönkijä. Ajokorttiluokka B.

T-luokan traktorimönkijät voidaan luokitella seuraaviin ryhmiin:

 • T1-a, T2-a ja T3-a luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon suurin sallittu rakenteellinen nopeus on enintään 40 km/h. Ajokorttiluokka T, ikäraja 15 vuotta.
 • T1-b ja T2-b luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon rakenteellinen nopeus yli 40 km/h, kuitenkin enintään 60 km/h. Ajokorttiluokka T, ikäraja 15 vuotta.
 • T3-b luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon rakenteellinen nopeus yli 40 km/h, kuitenkin enintään 60 km/h. Ajokorttiluokka AM 121, ikäraja 15 vuotta.
 • T1-b, T2-b ja T3-b luokan traktorimönkijä. Ajoneuvon rakenteellinen nopeus yli 60 km/h, kuitenkin enintään 80 km/h. Ajokorttiluokka B, ikäraja 18 vuotta.

T1- ja T2 -luokan traktorimönkijöiden omamassa ajokuntoisena on yli 600 kiloa. T3-luokan traktorimönkijän omamassa ajokuntoisena on enintään 600 kiloa.

HUOM! A1-, A2-, A- ja B- luokka sisältää T-luokan ajo-oikeuden.

  Ajokorttiluokka tiealueella Nopeusrajoitus tiealueella Määräaikaiskatsastettava Rekisteröinti
L6e-A kevyt maantiemönkijä AM 45 Kyllä Kyllä
L7e-A maantiemönkijä B tiekohtainen Kyllä Kyllä
L7e-B maantiemönkijä B tiekohtainen Kyllä Kyllä
T1-a, T2-a ja T3-a traktorimönkijä T 40 Ei Kyllä
T1-b ja T2-b traktorimönkijä T 60 Ei Kyllä
T3-b traktorimönkijä AM 121 60 Ei Kyllä
T1-b, T2-b ja T3-b traktorimönkijä (lukkiutumaton jarrujärjestelmä) B 80 Luvanvaraisessa liikenteessä Kyllä
Maastoajoneuvo (maastomönkijä) B 40 Ei Ei

Lähde: Liikenneturva