Miten valmistella Sea-Doo vesijetti talvea varten?

Miten valmistella Sea-Doo vesijetti talvea varten?

Kun talvi lähestyy ja vesistöjen pinnat alkavat jäätyä, on tärkeää muistaa valmistella Sea-Doo vesijettisi talvikaudelle. Oikeilla toimenpiteillä varmistat, että laitteesi säilyy hyvässä kunnossa, ja keväällä olet valmiina suuntaamaan vesille ilman ongelmia. Tässä käydään läpi tärkeimmät vaiheet vesijetin säilyttämistä varten, jotka on vähintään tehtävä mikäli vesijettiä säilyttää ulkona talven yli.

1. Polttoaineen stabilointi

Ensimmäinen askel on polttoaineen stabilointi. Lisää polttoainetankkiin stabilointiainetta, joka auttaa säilyttämään polttoaineen ominaisuudet talven yli. Tämä estää polttoaineen vanhenemisen ja varmistaa, että jettisi on käynnistysvalmis keväällä.

2. Jäähdytysjärjestelmän suojaaminen glykolilla

Sea-Doo vesijeteissä on suljettu jäähdytysjärjestelmä, mutta pakoputkistossa kiertää ulkoinen vesi, joka voi jäätyä talven aikana. Tämän estämiseksi järjestelmä on kierrätettävä glykolilla eli pakkasnesteellä. Glykoloinnissa voit hyödyntää tavallista puutarhaletkua, joka liitetään vesijetin huuhteluliittimeen.

Kun letku on kytketty, käynnistä moottori ja kaada glykolia suppilon avulla tai käytä erityisiä liittimiä riippuen siitä, minkälaisesta astiasta lisäät pakkasnestettä. Lisää glykolia letkuun, kunnes näet glykolin tulevan ulos järjestelmästä – muista käyttää biohajoavaa glykolia.

3. Akun huolto ja säilytys

Akun lataaminen on myös tärkeää ennen talvisäilytystä. Lataa akku täyteen ja irrota akun kenkä tai poista akku kokonaan. Akku kannattaa ladata muutaman kerran talven aikana ylläpitolaturilla, jotta akku pysyy kunnossa. Muista olla tarkkana, ettei ruuvin vastakappale pääse putoamaan jettiin akun irrottamisen aikana.

4. Pohjatulppien irrottaminen

Pohjatulppien irrottaminen on suositeltavaa, jotta varmistat, ettei vesijetin rungossa ole vettä, joka voisi jäätyä talvella ja aiheuttaa vaurioita. Jätä pohjatulpat auki talven ajaksi ja aseta ohjaustankoon lappu muistuttamaan, että tulpat tulee asentaa takaisin ennen kuin lasket vesijetin vesille keväällä.

5. Säännöllinen huolto

Lopuksi, muista että vesijetti tarvitsee kausittaista huoltoa, jotta se pysyy hyvässä kunnossa. Vesijetti tulee huoltaa vähintään kerran vuodessa ja huolto kannattaa tehdä syksyllä, jotta voit nauttia vesillä olosta ilman teknisiä ongelmia kesällä.

6. Säilytyspaikka

Vesijettiä voidaan säilyttää ulkona pakkasessa, kunhan se on lumelta suojattuna, esimerkiksi autotallissa tai katoksessa. Varmista kuitenkin ensin, että edellämainitut toimenpiteet on tehty, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä keväällä.

Varaa huoltosi ajoissa

Näillä yksinkertaisilla mutta tärkeillä toimenpiteillä varmistat, että Sea-Doo vesijettisi selviää talven yli vahingoittumattomana ja on valmiina seuraavaan ajokauteen.

Helpommalla tietenkin pääset, kun tuot laitteesi meille säilöön. Mikäli laitteesi tarvitsee huoltoa tai korjauksia, laita viestiä osoitteeseen huolto@marine.fi tai soita 010 820 0830

Varaa oman talvisäilytyspaikkasi

Varaa talvisäilytyspaikkasi tai kausihuoltosi lähettämällä sähköpostia huolto(at)marine.fi tai puhelimitse.

  • Sebastian Alatalo

    Huoltoneuvoja

    010 8200 820

    Moottoripyörä, mopot, mönkijät

  • Aaro Leinonen

    Huoltoneuvoja

    010 8200 830

    Mönkijät, moottorikelkat, vesijetit ja veneet